Wysyłka już w 24hWysyłka już w 24hKoszty dostawy już od 8,60 złInfolinia: +48 505 806 892
Szybki kontakt

Jak zwalczać mole spożywcze?

środa, 2 grudzień 2020

Choć mole spożywcze nie są szkodliwe dla człowieka, to jednak ich obecność w kuchni doprowadza niejedną panią domu do rozpaczy. Nie wyglądają ładnie i dodatkowo rozprzestrzeniają się bardzo szybko. I choć w sklepach znaleźć można różne produkty chemiczne, to będę cię namawiać do sięgnięcia po domowe sposoby. Trzeba się pozbyć zarówno brązowo-szarych motyli, jak i larw, które szczególnie lubią kasze i mąkę. Zacznij od porządków. Wyrzuć wszystkie sypkie produkty, nawet te, które wydają ci się „czyste”, ponieważ szkodniki potrafią dostać się wszędzie. Worek ze śmieciami dokładnie zawiąż i natychmiast wyrzuć. Szafki, szuflady, fronty, blaty trzeba bardzo dokładnie umyć – szczególnie w narożnikach – to właśnie w zakamarkach mole znajdują resztki pożywienia. Użyj ciepłej wody z mydłem. Odkurz ściany, podłogi i tył szafek. Na zakończenie wykorzystaj produkty, które mole odstraszają. Możesz przetrzeć wnętrza szafek octem winnym lub roztworem octu i wody z olejkiem goździkowym lub cytrynowym. Doskonale działa również nieco świątecznie wyglądająca pomarańcza z wbitymi goździkami postawiona na półce kuchennej lub na blacie. Mole nie przepadają również za aromatem waniliowym. A dla nas tak pachnąca kuchnia jest rajem.

Ada

Płatności:system payUBezpieczeństwo:rzetelny regulaminDostawy:dostawca DPD dostawca inpostdostawca rabendostawca Ruch